Etter kristus
er 100 % gavefinanisert

Flere gaver = et større arbeid


Gi et fast beløp (trykk på lenken)
Du kan få skattefradrag for inntil kr 40 000,- i året.  

Gi med kort (trykk på lenken)

Gi med Vipps: 19421

Kontonummer: 9053 05 22333.
Merk betalingen med «Gave til Etter Kristus» 

Simpel meny - mer besøk

Simpel meny - mer besøk

Kan enkel mat og et rotete hjem være det som skal til for å gjøre gjestfrihet gøy? Utfordring: Ikke rydd og vask før besøket og server noe ala «Toro tomatsuppe» - billig og superfort gjort.  

Null stress, null forberedelser, bare kos

For øyeblikket holder Etter Kristus på med jesusdojoen «Høre så gjøre», om hvordan vi kan respondere på bibeltekster med konkret praksis i den påfølgende uken. På én av samlingene leste og mediterte vi over teksten om Marta og Maria som får besøk av Jesus. Marta spinner rundt seg selv mens hun gjør alt hun kan for å stelle best mulig i stand for det storfine besøket. Maria derimot setter seg ved føttene til Jesus og gir ham full oppmerksomhet. 

Dining at the Shangri La Lodge - Steinhatchee, 1955. (Flickr - The Commons)

Dining at the Shangri La Lodge - Steinhatchee, 1955. (Flickr - The Commons)

Marta reagerer omtrent akkurat som omtrent alle gjør. Hun blir sint og ber Jesus irettesette søstera si, få henne til å lette på rompa og faktisk gjøre en innsats. Jesus gjør, som så mange andre ganger, det stikk motsatte. Han gir Marta en kjærlig reprimande: «Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting. Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.»

Et av praksisforslagene som kom opp, som respons på teksten var å øve seg i simpel gjestfrihet. For litt for mange av oss ligger listen for hva vi skal by våre gjester på så høyt at det går utover hvor ofte vi orker å ha folk på besøk. 

 
Ikke rydd og vask før besøket og server noe ala «Toro tomatsuppe» - billig og superenkelt

«Simpel gjestfrihet» ble motsvaret: Ikke rydd og vask før besøket og server noe ala «Toro tomatsuppe» - billig og superenkelt. 

På den neste samlingen, da deltagerne skulle fortelle om hvordan ukens praksis hadde gått, kunne de som hadde valgt simpel gjestfrihet berette om tunge sjelekvaler under forberedelsene. Å servere noe kraftig under normal standard var rett og slett vanskelig for stolte kokker, noe som bare bekreftet at praksisen var helt på sin plass. Indre friksjon er selve lakmustesten på om praksisen ligger på rett «utenfor komfortsone»-nivå. 

 
Indre friksjon er selve lakmustesten på om praksisen ligger på rett «utenfor komfortsone»-nivå

Kelley Powell skriver i nettmagasinet The Kitchn om «5 Rules for Hosting a Crappy Dinner Party (and Seeing Your Friends More Often)». Hun forteller om hvordan hun fikk øynene opp for den simple gjestfriheten da venninnen hennes kom tilbake fra et toårig opphold i en kommunitet i Saskatchewan. Der var det helt vanlig at venner dukket uanmeldt opp rundt middagstider og fikk servert det kjøleskapet kunne tilby. Det var null stress, null forberedelser, bare kos, fortalte venninnen. Så Kelley gikk i gang med å lage sin egen variant, med sine fem regler: 

1.    Null husarbeid før besøk
2.    Enkel meny som ikke innebærer ekstra innkjøp
3.    Ha på deg det du går i den dagen
4.    De besøkene får ikke lov å ha med gaver
5.    (Valgfri) Lat som du er overrasket når vennene dukker opp på døra. 

Heve besøkfrekvensen ved å senke tilbudsstandarden altså.

Noe å teste ut?

Video: Ba om tilgivelse etter 20 år

Video: Ba om tilgivelse etter 20 år

Vårens program er 90 % klart

Vårens program er 90 % klart

0