Etter kristus
er 100 % gavefinanisert

Flere gaver = et større arbeid


Gi et fast beløp (trykk på lenken)
Du kan få skattefradrag for inntil kr 40 000,- i året.  

Gi med kort (trykk på lenken)

Gi med Vipps: 19421

Kontonummer: 9053 05 22333.
Merk betalingen med «Gave til Etter Kristus» 

Lavprisretreat i palmehelgen

Lavprisretreat i palmehelgen

Prislappen er på minimale 850 kr for tre overnattinger, inkl mat (som vi lager selv), overkommelig selv for havregrøtrasjonerende studenter.  

Chlorophyll's retreat by Jun - Flickr

Chlorophyll's retreat by Jun - Flickr

E.Kr drar på retreat til Østmarkskapellet i palmehelgen. Retreat er å trekke seg tilbake fra den til tider så støyende hverdagen, for å gi rom for stillhet, bønn, ettertanke og fordypning. Det vil bli noe undervisning, tid alene, felles skogstur, og ett heltaust døgn.

Tid: Torsdag til søndag, 6.-9. april 2017
Pris: 850,-
Maks. Antall deltagere: 20
Påmelding til sa@etterkristus.no

program

Torsdag

17.00: Felles tur (ca 4 km) til Østmarkskapellet – avreise fra Skullerudstua, 500 m fra Skullerud T-banestasjon.  En alternativ vei (om man ikke kan komme presis eller har behov for kortere og mindre bratt vei – 2,5 km) er å kjøre til Grønmo og gå 2,5 km på skogsbilvei.
19.00: Kveldsmat
20.00: Aftenbønn i kapellet
20.30: Introduksjon til retreaten

Fredag

08.30: Morgenbønn i kapellet med påfølgende frokost
11.30: Undervisning og påfølgende alenetid
14.00: Middag
15.00: Tur
18.00: Lyttegruppe (En delerunde der de som vil kan dele. Har noe berørt deg i dag? Fortell) 19.00: Kveldsmat
21.00: Aftenbønn i kapellet       
Inn i stillheten

Lørdag (Det stille døgnet)

08.30: Morgenbønn i kapellet med påfølgende frokost i stillhet
11.30: Jesus-meditasjon
14.00: Middag i stillhet      Alenetid
17.00: Kaffe/te med mer
18.00: Sentrerende bønn i kapellet
20.30: Kveldsmat i stillhet, med nattverd         

Søndag

08.30                 Frokost med snakk
11.00                  Åpen gudstjeneste i kapellet med påfølgende kirkekaffe
11.00 – 14.00   Kapellvakt – holde kaféen åpen
13.00                 Vask og rydd
14.00                 Lunsj
14.30                  Avreise

Praktisk

Østmarkkapellet er bygget på begynnelsen av femtitallet og er senere påbygget. Det består i dag av et kirkerom, en peisestue med kafé og kjøkken og en internatdel med køyesenger.

Overnatting

Internatdelen har fire soverom, 3 rom med 6 senger og 1 rom med 4 senger, samt en liten peisestue. Det finnes også et leder-rom med 3 sengeplasser og 10 ekstra madrasser. (Det er ikke tillatt å sove på hemsen bak i kirkerommet). I kjelleren under kafeen finnes to vaskerom med dusjer. Det er utetoaletter i et eget hus bak internatdelen. Det er ikke dyner og puter på rommene, så ta med sovepose og evt en kosepute.

Mat

Vi lager maten sammen (vi deler oss i grupper). Maten kjøpes inn på forhånd av retreat-lederne, og bæres inn i fellesskap. Husets kjøkken har komfyr, storkjøkken-oppvaskmaskin, kjøkkenmaskin med blender, kjøleskap, fryseskap, vaffeljern, kaffetrakter, kjeler og annet som trenges for matlaging. Tallerkener og bestikk til ca. 50 personer, samt krus og asjetter.

Ute

Med utgangspunkt i kapellet kan en gå tur i alle retninger i et spennende terreng. Om sommeren er det muligheter for bading i Rundvann og Smalvann, begge i mindre enn fem minutters avstand. Ved Rundvann (300 m ned fra kapellet) er det flotte svaberg, perfekt for båltenning på denne tiden av året, før bålforbudet inntrer.

Gudstjeneste

Søndag er det gudstjeneste kl.12 og åpen kafé fra kl.11 til kl.14 (stengt under gudstjenesten). Kapellvakten (det er oss) har ansvar for ringing med kirkeklokken, ønske velkommen og samle inn kollekten under gudstjenesten, samt ansvar for enkel kafédrift, inkl vaffelsteking (Kapellvakten gjør oppholdet billigere).

Kom og se!

Kom og se!

Faste for selfie-generasjonen!

Faste for selfie-generasjonen!

0