Avlyst: Penga eller livet
Apr
24
May 29

Avlyst: Penga eller livet

Dessverre måtte vi avlyse denne jesusdojoen, da interessen har vært for laber. Vi satser på nytt om ikke altfor lenge. Mvh Stian Kilde Aarebrot - daglig leder i Etter Kristus. 

Hva er poenget med å samle stabler med plater som ikke blir spilt, ha skapet fullt av klær du nesten aldri bruker, og ha luksusbil i garasjen, alt kjøpt i et fåfengt forsøk i å oppnå en glede, som forsvinner like fort som den kom? Og hva er vitsen med å etterlate seg masse penger til sine arvinger, som om det kunne kjøpe dem lykke, når du med den samme rikdommen kan utrette så mye godt i en verden som lider?

Litt forenklet kan man si at folk flest havner i én av to grøfter: Enten er du av den rause, spandable sorten, og da er sannsynligheten stor for at du samtidig ikke har stålkontroll på pengebruken din. Eller så er du en av de som virkelig har god oversikt over inntekter og utgifter, og som gjerne har alt på plass i forhold til sparing, nedbetaling og diverse forsikringer, men da er sjansen omtrent like stor for at du helst lar spanderbuksene ligge pent brettet med tellekant i skapet.

Guds rikes ideal er å kunne kombinere det beste av begge disse typene. At vi kan lære å forvalte penger og tid smart, slik at mer av våre ressurser kan brukes på Jesusverdier som gjestfrihet, gavmildhet, og en udelt oppmerksomhet, eller enkelt og greit at vi sørger for et overskudd av tid og penger til Gud og naboen. «For hvor skatten deres er, der vil også hjertet deres være.»

Ønsker du for en periode å utforske hvordan du bruker pengene og tiden din - da er denne jesusdojoen for deg.

Frank Blais - "Sub cash register" (Flikcr Commons)

Frank Blais - "Sub cash register" (Flikcr Commons)

Praksis: Selge/Gi bort eiendeler, budsjettering av tid og penger.
Hvor: I Oslo et sted
Når: Mandag 24. april – 29.mai. Loppemarked lørdag 27. mai
Pris: 300 - 600 - 900 kr
(Betal det du mener passer ditt inntektsnivå).
Påmelding: sa@etterkristus.no


Østmarkskapellet
Apr
6
Apr 9

Østmarkskapellet

Foto: Sam Wennerlund (Flickr)

Foto: Sam Wennerlund (Flickr)

Med vinteren på hell og på god vei inn i påsken, trekker vi oss tilbake for å søke stillheten og naturen i Oslo-marka.

En halvtimes gange fra sivilisasjonen ligger Østmarkskapellet, et skogskapell med sengeplasser, kjøkken og peis – alt til rette for retreat.

Retreat er å trekke seg tilbake fra den til tider så støyende hverdagen, for å gi rom for stillhet, bønn, ettertanke og fordypning. 

Etter Kristus ønsker å legge til rette for mennesker med ulik erfaring med retreat skal kunne samles denne helgen. Derfor vil det alltid være åpent for å velge bort programposter, mulighet til å prioritere stillhet og tid alene eller å benytte den vakre naturen som omgir oss. 

Mange opplever at stillhet, og mer presist, taushet er en av de viktigste kjennetegn i en retreat. Måltidene vil derfor kunne nytes i taushet om det ønskes, eller i fellesskap med andre. En av dagene vil vi oppfordre til et døgn i taushet. Alle aktiviteter denne helgen er tilrettelagt for å kunne være stille.

Program:

  • Felles start på torsdagskvelden

  • Tidebønner og måltider

  • Undervisning

  • Gudstjeneste

  • Avslutning på søndagsettermiddag

Kost og losji er inkludert i prisen, og vi lager maten sammen.

Tid: Torsdag til søndag, 6.-9. april 2017.

Pris: 850,-

Maks. antall: 20 deltagere

Påmelding og spørsmål: Send en e-post til sa@etterkristus.no

 
Digital detox (Online)
Feb
7
Mar 14

Digital detox (Online)

Nå kan stort sett alle bli med på jesusdojo, enten du bor langt unna områder der det arrangeres jesusdojoer, eller om du av ulike ikke så lett kan komme unna hjemmefra, eller dere er en liten gruppe som vil samles hjemme hos noen og koble dere på i fellesskap. Nå starter vi opp online jesusdojo!

Å elske Gud og sin neste som familie
Jan
30
6:00 pm18:00

Å elske Gud og sin neste som familie

Avstanden mellom ønsker for et godt familieliv, i pakt med Guds rikes verdier, og tidsklemmevirkeligheten kan til tider være et juv. Hvordan i huleste finner man plass og ork til å ta grepene som skal til for selv å styre dagen og ikke motsatt? 

 

Stille advent
Nov
23
Dec 21

Stille advent

  • Lille Camino, Storsalen menighet

Advent blir fort en kamp om tiden. Vi løper for å rekke julebord, juleavslutninger, julemesser, julekos, julemat - og ikke minst, før butikkene stenger, juleshopping. Det er leit at det har blitt en tid for fråtsing og stress, for tradisjonelt er advent en fastetid. Derfor ønsker vi å invitere deg til å gjøre plass til å stoppe opp, rette fokus og undre seg over mysteriet – Gud ble menneske.

I denne adventstiden vil vi holde ukentlige messer og gjøre daglige øvelser, og sammen finne ut hvordan juleforberedelsene kan bli en tid hvor vi rydder vei for det viktigste i livet. Hver onsdag i advent inviterer Storsalen, Fagerborg menighet og Etter Kristus til en jesusdojo vi kaller Stille advent.

Stille advent starter med messe kl. 18, en liturgi med bibellesning, bønn, stillhet og nattverd. Deretter følger et enkelt måltid. Undervisningen som følger etter måltidet inkluderer samtaler i grupper om erfaringene i ventetiden. Til undervisningen ønsker vi påmeldinger.

Velkommen til å ta advent tilbake!

Hvor: Lille Camino, Storsalen.

Når: Onsdager 23. nov – 21. des, kl. 18.00- 21.00.

Pris og påmelding til jesusdojo: 300,- (Men du betaler det du mener passer ditt inntektsnivå). Påmelding til mariab@storsalen.no eller ea@etterkristus.no

 

Foto: "The Manger" (1902) av Gertrude Kasebier 

Foto: "The Manger" (1902) av Gertrude Kasebier 

Stillhet og tillit (Fullt)
Nov
1
Nov 22

Stillhet og tillit (Fullt)

  • Trefoldighetskirken
Half past bedtime (1922) av Bashford H. H. (Flickr Commons)

Half past bedtime (1922) av Bashford H. H. (Flickr Commons)

På denne jesusdojoen skal deltagerne praktisere stillhet på ulike måter, det være seg kontemplativ bønn, digitalt måtehold, tilbakeblikk, lystenning eller aktiv hvile, med tilhørende undervisning og refleksjon. 

På første samling deltar forfatter og «Sentrerende bønn»-guru, Hilde Sanden Bjønnes.

Alle deltagere får et rykende ferskt eksemplar av Hildes bok «Bakenfor ord og tanke», som gjennom dojoen blir lesestoffet vi tar utgangspunkt i for samtalene våre.

Sted: Trefoldighetskirken i Oslo
Tid: Fire tirsdager 1. nov til 22. nov kl. 18.30-21.30

Pris: 300 - 600 - 900 kr (du betaler det du mener passer ditt inntektsnivå). Prisen inkluderer ett eksemplar av boken «Bakenfor ord og tanke» (Publiseres i disse dager) av Hilde Sanden Bjønnes. 

Påmelding: Send navn og mobilnummer til sa@etterkristus.no

"Hvis dere vender om
og holder dere i ro,
skal dere bli frelst.
I stillhet og tillit skal deres styrke være".
— Jes 30,15

 

 
 
Lia gård
Apr
14
Apr 17

Lia gård

  • Lia gård

I naturskjønne omgivelser tøffer vi med toget til vakre Lia Gård. Gjennom tidebønnene, undervisning og stillhet vil vi utforske dybden og bredden i tilværelsen, i Gud og oss selv. 

Aktiv venting
Nov
26
Dec 17

Aktiv venting

  • Lille Camino kafé - Storsalen

Contemplation by Tjarko Busink (Flickr)  

Contemplation by Tjarko Busink (Flickr)

 

Adventstiden blir fort dager der vi løper for å rekke julebord, juleavslutninger, julemesser, julekos og ikke minst juleshopping. At adventstiden også er kirkeårets lille fastetid, er det færre av oss som har fått med oss, paradoksalt nok, for det er nettopp dette vi trenger i førjulsmylderet.

I denne julefasten vil vi gjennom enkle øvelser stoppe litt opp, søke Gud, og sammen finne ut hvordan juleforberedelsene kan bli en tid hvor vi rydder vei for Herren i våre liv.

I fasten renser vi bort noe, ikke i forakt for livets goder, men for at våre tanker og ord som så lett blir sløve skal skjerpes og gjenopprette sitt fokus. Vi avstår fra noe godt i påvente av noe bedre.

Vi vil forsøke å gjøre dette sammen; å åpne oss for julens mysterium, gjennom undervisning, bibellesning og bibelmeditasjon, samtale og daglige fasteeksperimenter. Asle Dingstad vil være med å introdusere oss for julefasten.

Hvor: Lille Camino i Storsalen menighet
Når: Torsdager 26. nov – 17. des, kl. 18.00- 21.00
Pris: Vanlig: 700 kr. Lav: 400 kr. Høy: 1000 kr
(Betal det du mener passer ditt inntektsnivå).

Påmelding: sa@etterkristus.no