Back to All Events

Asfaltretreat

  • Stavanger Klubbgaten 6 4013 Stavanger (map)
Vi drar på oppdagelsesferd med Gud i vår egen by.

Om vi skrur av mobiltelefonene og gjør plass i avtalekalenderen til et stevnemøte med Gud med bygårdene som kulisser, vil vi da se byen og menneskene i den med nye øyne? Guds øyne? Hva er det vi overser når vi stresser fra A til B? Hva skjer om vi lar Gud lede oss rundt i byen i tre timer, når vi har tid og overskudd til å bli avbrutt av det tilfeldige, eller Gudfeldige?

Asfaltretreat er et firetimers eksperiment der vi først møtes for en kort introduksjon, før vi går hvert til vårt ut i byen rustet med bibelvers, spørsmål, penn og papir, og noen konkrete praktiske utfordringer, før vi igjen møtes for å snakke om hvordan det hele artet seg.

Asfaltretreat er en del av programmet på Salig er tørsten Stavanger 2016, et arrangement der Magasinet STREK og Stiftelsen Areopagos inviterer til en dag med seminarer og smakebiter av klassiske kristne praksiser som nærer troslivet.

Kjell Arnold Nyhus holder hovedforedraget «Skatter på stille dyp»: I en tid hvor tradisjonene forvitrer og hvor mennesket haster mellom gjøremål, er behovet for fordypning og røtter stort.  Midt mellom sekularisering, nærværet av andre religiøse tradisjoner og nyåndelig søken trenger kirken mer enn noen gang å finne tilbake til eldgamle kontemplative praksiser.

Andre seminarer blir holdt av Sr. Hildegard Koch (Den mørke natten - følelsen av Guds fravær som en nådens tid), Hilde Sanden (Sentrerende bønn) og Hans Høie (Tro som bærer når det brister). Du kan lese mer om Salig er tørsten i Stavanger hos Areopagos.

Asfaltretreat i Stavanger

Tid: Lørdag 12. november kl. 13-16

Sted: Metodistkirken i Stavanger

Pris og påmelding:

  • Salig er tørsten Stavanger 2016 - via Checkin - Kr. 300/400
  • Kun Asfaltretreat - Send navn og telefonnr til ea@etterkristus.no. - Kr 200 (betales med Vipps eller kontant)
 
Earlier Event: November 1
Stillhet og tillit (Fullt)
Later Event: November 23
Stille advent