Back to All Events

Digital detox (Online)


«Digital Detox»   by JD Lasica (Flickr)

«Digital Detox» by JD Lasica (Flickr)

Nå kan stort sett alle bli med på jesusdojo, enten du bor langt unna områder der det arrangeres jesusdojoer, eller om du av ulike ikke så lett kan komme unna hjemmefra, eller dere er en liten gruppe som vil samles hjemme hos noen og koble dere på i fellesskap. Nå starter vi opp med jesusdojo!


Ironisk nok er temaet for vår første online jesusdojo «Digital detox», om hvordan vi tar kontroll over våre digitale dupeditter. 


Se for deg at du befinner deg i et gigantisk rom, et rom så stort at det er plass til én milliard mennesker der. Allikevel er rommet designet så briljant at hvem som helst, når som helst, fra hvor som helst, kan prikke deg på skuldra. Noen spør deg om et eller annet og forventer et raskt svar. Andre vil selge deg noe. Noen vil vise deg et bilde de akkurat har tatt, eller fortelle at de skal spise fersk fisk til middag, mens andre igjen ber deg se et videoklipp eller lese en artikkel.


Én ting har de alle til felles: De vil ha litt av tiden din, litt av oppmerksomheten din. Velkommen til den digitale verden.


Deler av «Digital detox» ligger i kirkens fastetid. Det er ikke tilfeldig. Vi ønsker å utvide fastebegrepet til også å gjelde våre digitale vaner og uvaner. Å følge Jesus i dag kan noen ganger bety kutt i skjermtidsbruken, slik Jesus begrenset sin tid sammen med folkemengden. 


Praktisk gjennomføring

Når deltagerne har meldt seg på de få tilsendt en invitasjon til et videomøte, et møte som repeteres ukentlig i seks uker. Ved å trykke på lenken i invitasjonen, blir man sendt til et nettsted, der programvaren (Zoom) lastes ned og installeres automatisk. Så er det bare å møte opp på møtetidspunktet, ved å trykke på lenken eller taste inn møte-ID, som man finner i invitasjonseposten. 

Underveis på samlingene vil det foregå undervisning, samtale i plenum, og gruppesamtaler (vi deler inn i grupper på 2-3 pers underveis). I tillegg får deltagerne tilsendt materiale i etterkant av møtene. Mellom samlingene gjennomfører hver enkelt deltager sine personlige avrusningseksperimenter.   

Fakta

Sted: Ved en påkoblet duppeditt i nærheten av deg
Tid: Tirsdager 7. feb - 14. mars kl 20.00 - 22.00. 
Pris: 300 - 600 - 900 kr, betal det du mener passer din inntekt (via VIPPS eller nettbank)
Påmelding via epost til sa@etterkristus.no

 

Earlier Event: January 30
Å elske Gud og sin neste som familie
Later Event: March 1
Askeonsdagsmesse