Back to All Events

Askeonsdagsmesse

Tiden før påske er i den kristne tradisjonen fastetid. Kommersielle krefter synes ikke noe særlig om akkurat det og prøver heller å få tiden før påske til å bli omtrent akkurat som påsken selv (ikke helt ulikt hva de har gjort med adventstiden): Godteri, fastelavnsboller og påskepynt gjennom hele påsken. 

Det er ikke noe feil med godteri og pynt – det blir ikke fest uten godt mat og drikke, heller ikke ved religiøse fester, for det er ingen motsetninger mellom ånd og materie. Derimot kan både ånd og materie misbrukes. Det er dette misbruket av det gode som fasten vil gjøre oss oppmerksomme på. 

Som en forberedelse til festenes fest, påsken, inviteres vi på askeonsdag til å innlede førti dagers faste. Fasten er en tid som kan hjelpe oss å kvitte oss med det som hindrer oss i å leve livet vi faktisk ønsker å leve, en tid for åndelig helbred. «Fasten er herlig», skriver Johannes Chrysostomos på 300-tallet. Uten faste, ingen fest. 

Etter Kristus og Sub Church vil i år markere inngangen til fasten gjennom en askeonsdagsgudstjeneste. Kvelden innledes med en forelesning og påfølgende samtale om fasten, før vi feirer gudstjeneste sammen, der den som vil får et aske-kors tegnet i pannen, som en påminner om vår dødelighet.

Foredraget begynner kl 17.15 og gudstjenesten begynner kl 18.00

PS: Ta med tøfler eller tjukke sokker. Skoene skal av.

Earlier Event: February 7
Digital detox (Online)
Later Event: April 6
Østmarkskapellet