Back to All Events

Slippfest for «Kunsten å forme livet – plastisk teologi»

  • Dattera til Hagen 10 Grønland Oslo, Oslo, 0188 Norway (map)
Omslagsdesign: Minsk.

Omslagsdesign: Minsk.

Velkommen til fest i anledning lansering av boken «Kunsten å forme livet – plastisk teologi» (Luther forlag), fjerde bok av Stian Kilde Aarebrot.

Foruten høytlesning fra boka og et ørlite svært uhøytidelig bokbad med Aarebrot, kommer et knippe forfattere og skribenter for å lese egne tekster over temaet «Kjære vane!». Disse er: 

Oda Rygh – samfunnsviter, forfatter og skribent, hvis tekster stadig er å finne i diverse aviser og magasiner. Hun ga ut boken Når livet er kjipt – en håndbok for unge folk (Humanist forlag) i 2015. 

Thomas Espevik – forfatter, som debuterte med boken Hva ville Johannes gjort? (Flamme forlag, 2017). Han jobber til daglig som redaktør i Bokvennen Litterær Avis og var med å starte litteraturtidsskriftet Kamilla. 

Ava Freddy kaster musikalsk glans over kvelden. Ava Freddy, aka Åse Ava Fredheim, er låtskriver, musiker og musikkprodusent. Hun ga ut debutplaten Appily Ever After på Pretty Young Thing i 2017. 

En særdeles god blanding av humor, visdom, hjerneforskning og teologi!
— Atle Ottesen Søvik, professor i systematisk teologi, MF. 

Dessuten lover DJ Aarebrot en tematung spilleliste. 

Litt mer info om Kunsten å forme livet (fra baksidetekst): Hvorfor er det så vanskelig å omsette gode intensjoner til gode vaner? Nyttårsforsetter kommer og går, år etter år. Selvhjelpslitteraturen lanserer stadig nye modeller for hvordan du, kjære leser, kan få et nytt og bedre liv. De fleste av oss faller likevel raskt tilbake i gamle mønstre. Det er noe i oss som stritter imot. De siste tiårenes hjerneforskning har gjort store framskritt med å kartlegge hva som skjer nevrologisk når vi skal etablere nye vaner, hvorfor vi er så påvirkelige og hvorfor det er så vanskelig å endre dårlige vaner. Dette er spørsmål som kirken til alle tider har vært opptatt av. Med eksempler fra hverdagen og populærkulturen kombinerer Stian Kilde Aarebrot moderne hjerneforskning med gammel klostervisdom, for å vise leseren hvordan vi formes av tiden vi lever i, og hva som må til for at du kan forme livet ditt. Du kan forandre verden gjennom gode vaner og menneskene rundt deg. 

Stian Kilde Aarebrot er teolog, prest i stiftelsen Areopagos og leder for Etter Kristus, et nettverk for kristen trospraksis, som han grunnla i 2009. Kunsten å forme livet er hans fjerde bok. 

***

https://www.aarebrot.com/bok/kunsten-forme-livet-plastisk-teologi
«Jeg har lest en del bøker om viljestyrke og vaner, men de er ofte retningsløse, fordi forfatteren ikke vil mene noe om hva man skal bruke kunnskapen til, ut over banale ting som å spise mindre sjokolade. Aarebrot vil bruke det til å bygge et godt kristent liv. Jeg liker det konkrete og ambisiøse her. Det gjør kunnskapen mer relevant, selv om jeg ikke vil bruke det til det samme.» Bjørn Stærk, forfatter

For en bok! Denne skal leses flere ganger. Utrolig mange gode formuleringer, perspektiver og sitater. Jeg har understreket halve boka!
— Sunniva Gylver, prest og forfatter.