Back to All Events

Faste, månedlige Operatio divina-samlinger


  • Sub Church 17 Rosenkrantz' gate Oslo, Oslo, 0160 Norway (map)

Datoer høst 2019 / vår 2020:

19.08
09.09
14.10
11.11
09.12
13.01
10.02
09.03
13.04
11.05
08.06

Operatio divina er en metodikk som Etter Kristus har utviklet til bruk i små og store grupper, som en hjelp til å oversette bibelteksten til praksis her og nå. Vi leser en bibeltekst sammen, lever oss inn i tekstens handling hver for oss, er i dialog med teksten og Gud, før vi sammen idémyldrer oss fram til mulige ting vi kan gjøre og/eller slutte å gjøre, som en respons på tekstens budskap til oss. Så møtes vi én måned senere og forteller hverandre hvordan det har gått.

Samlingene er gratis.

***

Operatio divina er basert på bibellesemetoden Lectio divina, som har blitt praktisert gjennom århundrer i kirker og klostre og er en garantist mot skumlesing. Med sine fire etapper - lesingen, meditasjonen, bønnen og stillheten – dykker leseren ned og inn i teksten, og går i dialog med den og med Gud.

Men hva skjer så, når teksten er lest og meditert over? Hvor tar vi det derfra?

Hjelpen er å finne hos en munk som levde på 1100-tallet. Hugo av St.Viktor-klosteret er den første som skrev om Lectio divinas ulike stasjoner. Hos han fantes det nemlig en femte stasjon, som i forenklingens navn ble fjernet bare 50 år senere: Operatio – handlingen, det å svare på Guds tiltale i teksten. Nå tar vi operatio-stasjonen inn i igjen, og voilá: Operatio divina!

Later Event: September 14
Seminardag: Radikal tro, radikalt liv