Back to All Events

Operatio divina - fra bibeltekst til praksis

  • Menighetsfaktultetet 4 Gydas vei Oslo, Oslo, 0363 Norway (map)

MF og Etter Kristus arrangerer «Operatio divina» over tre samlinger på MF.

RCMLectioDivina-770x439_c.jpg

Operatio divina er en metodikk som Etter Kristus har utviklet til bruk i små grupper, som en hjelp til å oversette bibelteksten til praksis her og nå. Metodikken bygger på bibellesemetoden Lectio divina, som har blitt utviklet og praktisert gjennom århundrer i klosterbevegelsen. Med sine fire «stasjoner» – lesingen av teksten, meditasjonen over teksten, bønnen som respons på møtet med teksten, og stillheten for å la alt synke inn – dykker leseren ned og inn i teksten, og går i dialog med den og med Gud. For nesten 1000 år siden fantes enda en etappe: Operatio, handlingen, det å svare på Guds tiltale i teksten. Denne stasjonen ble fjernet etter kort tid, visstnok for å forenkle og fordi handling tross alt var en selvfølge. 1000 år senere henter vi stasjonen tilbake, så vi kan få den nødvendige hjelpen til å høre og så gjøre, som Jesus løftet frem som den ideelle bevegelsen.

Vi vil sammen komme frem til praksiser den enkelte skal teste ut mellom samlingene, som en respons på teksten vi har jobbet med, og som er tilpasset den enkeltes hverdag og situasjon.

Samlingene ledes av Stian Kilde Aarebrot, som er leder av Etter Kristus.

Tid: Tre torsdager, 6., 13. og 27. september kl. 12.15 – 14.00
Sted: Menighetsfakultetet, Gydas vei 4. (Rom gir vi beskjed om via e-post senere)
Pris: GRATIS
Påmelding: sa@etterkristus.no

PS: ÅPENTR FOR ALLE - OGSÅ DE SOM IKKE ER MF-STUDENTER

Earlier Event: April 12
Operatio divina