Back to All Events

The Ninefold Path – saligprisningene som veiviser for livet

NINE+BEATS+Facebook+share+graphic+HR-2.jpg

Etter Kristus fyller ti år, og feirer med fem arrangementer i løpet av tre dager.

Episode 1 (i samarbeid med United Oslo og Oslo sentrum Baptistkirke): The Ninefold Path – saligprisningene som veiviser for livet.

Gjennom kirkens første århundrer var Bergprekenen selve inngangsporten til og essensen av det kristne livet, både i teori og praksis. De siste tiårene har mange i kirken gjenoppdaget denne skatten, og har begynt å teste ut hvordan det kan arte seg når vi lever ut jesusordene i dag.

Så hvor begynner vi? Saligprisningene høres jo fantastiske ut, men kan lett kjennes som umulige krav og ofte ganske fjernt fra hverdagen der vi bor og jobber. Med konkrete praksiser og håndgripelig formidling tetter «The Ninefold Path» gapet mellom ideal og hverdag.

Mark Scandrette har i snart 20 år eksperimentert med konkret Jesus-etterfølgelse gjennom diverse jesusdojoer i San Francisco. Han har skrevet fem bøker som omhandler ulike sider av det å praktisere «The way of jesus». De siste årene har han vært med å utvikle The Ninefold Path, et gruppeopplegg med undervisning og praksiser knyttet til de ni saligprisningene.

newbranch_markscandrette4.jpg

Program for kvelden:

– Del 1: Foredrag ved Mark Scandrette

– Kort pause

– Del 2: Panelsamtale: Den nifoldige vei – hvordan kan den se ut i Norge? I tillegg til Mark Scandrette består panelet av: Lisa Scandrette (medstifter av ReImagine og medforfatter av Belonging & Becoming: Creating A Thriving Family Culture). Stig-Øyvind Blystad (politisk rådgiver, sitter i lederskapet i United Oslo) og Fredrik Krunenes (pastor i Oslo Sentrum Baptistkirke, leder av Ungkloster). Samtalen blir ledet av Ruth Skree (leder i OMG-Kirken, lederutviklingskonsulent i NLM ung)

Både foredraget og panelsamtalen vil foregå på engelsk.

GRATIS INNGANG