Back to All Events

Slippfest for «Veiarbeid, å følge Jesus – ett eksperiment av gangen»

Etter Kristus fyller ti år, og feirer med fem arrangementer i løpet av tre dager.
Episode 4: Slippfest for Veiarbeid, å følge Jesus – ett eksperiment av gangen
av Erik Aarmo, Vegard Holm og Stian Kilde Aarebrot.

Fest, enkel servering, åpen kafé, gjester og musikalske innslag.

Hva passer vel bedre enn å utgi en bok når man fyller 10 år? Dette er boken for alle som har lyst å teste ut hvordan det å la seg inspirere av Jesus kan se ut i praksis.

veiarbeid_rev_1.jpg

«Du blir det du gjør» sier både gammel klostervisdom og moderne hjerneforskning. I boken Kunsten å forme livet – plastisk teologi (2018) slo Stian Kilde Aarebrot fast at ingenting former oss mer enn handlingene våre. Veiarbeid er en praktisk innføring i plastisk teologi –hvordan får din gudstro konkrete konsekvenser i hverdagen? Praksisnettverket Etter Kristus har siden 2009 arrangert såkalte jesusdojoer, der deltagerne lager og gjennomfører eksperimenter inspirert av noe Jesus sa eller gjorde. I boken kan du lese om hva en jesusdojo er, hva den består av og hvordan du utformer et godt eksperiment.

Boken byr også på fem personlige eksperimentfortellinger av artist Maria Solheim, programleder Jan Erik Larssen, prest Ingrid Nyhus, pastor Fredrik Krunenes og forfatter Linda Therese Utstøl.

Stian Kilde Aarebrot er forfatter, prest og leder av Etter Kristus. Erik Ravnås Aarmo er lektor og tidligere prosjektleder for «jesusdojo for ungdom». Vegard Holm er stipendiat ved MF, tidligere leder i KRIK, og forfatter av «På sporet av noe ekte» (2013).

Sted: Sub Church / Sub Scene, Rosenkrantzgate 17

Tid: 20.00–22.00